Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg de worteltjes toe en bak in 4-5 min. al omscheppend beetgaar. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met het basilicum, peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling al omscheppend in 3-4 min. warm en krokant.
Meng de macaroni en de worteltjes en voeg een scheutje kookvocht toe. Verdeel over 4 borden en serveer met de kibbeling.
Kibbeling met romige worteltjesmacaroni
hoofdgerecht
4 personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min. Voeg de worteltjes toe en bak in 4-5 min. al omscheppend beetgaar. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met het basilicum, peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kibbeling al omscheppend in 3-4 min. warm en krokant.
Meng de macaroni en de worteltjes en voeg een scheutje kookvocht toe. Verdeel over 4 borden en serveer met de kibbeling.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g meergranen macaroni
3 el olijfolie
2 uien
1 voordeelzak worteltjes
1 bekertje crème fraîche
1 tl basilicum
1 schaal gebakken kibbeling