Gebakken rijst met fris-pittige garnalen

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

420 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de rijst niet nagaren, maar in een wijde schaal al omscheppend snel afkoelen. Verhit 2/3 van de olie in een wok en roerbak de wokgroente 5 min. Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak nog 1 min. Snijd de ui in partjes.

  2. Houd de gebakken rijst op laag vuur warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak in 3 min. gaar. Snijd de komkommer in reepjes. Voeg de komkommerreepjes en de lemongrass-chili toe en breng aan de kook. Serveer de gebakken rijst met de garnalen.

Gebakken rijst met fris-pittige garnalen

De fris-pittige saus waar de garnalen in worden gebakken, geven dit gerecht de pit die het nodig heeft.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig