Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de ui in halve ringen en de paksoi in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de ui en paksoi 3 min. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 min. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
Schep de rijst in kommen. Schep er de garnalenroerbak op en bestrooi met het sesamzaad.
Frisse garnalenroerbak met paksoi
Deze wokschotel met knoflookgarnalen en limoengras smaakt lekker fris.
- variatietipVervang de garnalen ook eens door blokjes zalm- of kipfilet.
Frisse garnalenroerbak met paksoi
Deze wokschotel met knoflookgarnalen en limoengras smaakt lekker fris.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043864_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de ui in halve ringen en de paksoi in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de ui en paksoi 3 min. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 min. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.
Schep de rijst in kommen. Schep er de garnalenroerbak op en bestrooi met het sesamzaad.
variatietip:Vervang de garnalen ook eens door blokjes zalm- of kipfilet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
1 el sesamzaad
1 struik paksoi
1 rode ui
2 el zonnebloemolie
400 g verse wokgarnalen met knoflook
150 ml original wok lemongrass in fles