Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Meng de rest van de bosui door de salade.
Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.
Aardappelsalade van Birgit
Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.
- bewaartipU kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipDeze salade smaakt heerlijk op stokbrood en is ook heel geschikt als salade bij een barbecue.
- algemeenFamilierecept Allerhande 9 2010. Birgits moeder woont in Duitsland en leerde het recept 55 jaar geleden van háár moeder. Birgit: ?De ingrediënten die mijn moeder thuis voor deze salade gebruikt, verschillen wel een beetje van die in Nederland, zoals de mayonaise. En in plaats van varkensvlees gebruik ik runderknakworst. Als mijn moeder hier op bezoek is, vind ik haar ook wel eens bij ons in de keuken. Het liefst samen met mijn dochter Monira. Die wil het recept van oma leren, want zoals zíj aardappelsalade maakt, maakt niemand hem.?
Aardappelsalade van Birgit
Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006732_220x162_JPG.jpg)
4 personen
320 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Meng de rest van de bosui door de salade.
Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.
bewaartip:U kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Deze salade smaakt heerlijk op stokbrood en is ook heel geschikt als salade bij een barbecue.
algemeen:Familierecept Allerhande 9 2010. Birgits moeder woont in Duitsland en leerde het recept 55 jaar geleden van háár moeder. Birgit: ?De ingrediënten die mijn moeder thuis voor deze salade gebruikt, verschillen wel een beetje van die in Nederland, zoals de mayonaise. En in plaats van varkensvlees gebruik ik runderknakworst. Als mijn moeder hier op bezoek is, vind ik haar ook wel eens bij ons in de keuken. Het liefst samen met mijn dochter Monira. Die wil het recept van oma leren, want zoals zíj aardappelsalade maakt, maakt niemand hem.?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g vastkokende aardappelen
400 g runderknakworsten
170 g zoetzure cocktailaugurken
3 stuks bosuien
3 el witte wijnazijn
175 g mayonaise met yoghurt