Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn
Move over ham en kaas! Vandaag roerbakken we witlof met champi's en tijm.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gebakken witlof met champignons en balsamicoazijn
Move over ham en kaas! Vandaag roerbakken we witlof met champi's en tijm.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030261_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de bladeren los, was en droog ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook, de champignons en de tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg het witlof en de balsamicoazijn toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 stronken witlof
1 ui
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
250 g champignons
1 tl gedroogde tijm
4 el balsamicoazijn