Laat de biefstukken in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Meng ondertussen de boter met de ansjovis, de knoflook, de sjalot, de peterselie, de kappertjes, de mosterd, de tijm en het curry poeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van het folie dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 30 min.
Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de grillpan en gril ze 4-5 min. Keer halverwege.
Verwijder het folie van de kruidenboter en snijd de boter in plakken. Serveer op de biefstuk. Lekker met de aardappel met ui.
Steak met pittige kruidenboter
- algemeenEet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.
Vlees grillen
Instructievideo - 00:39 min.
Steak met pittige kruidenboter
hoofdgerecht
8 personen
295 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de biefstukken in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Meng ondertussen de boter met de ansjovis, de knoflook, de sjalot, de peterselie, de kappertjes, de mosterd, de tijm en het curry poeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van het folie dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 30 min.
Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de grillpan en gril ze 4-5 min. Keer halverwege.
Verwijder het folie van de kruidenboter en snijd de boter in plakken. Serveer op de biefstuk. Lekker met de aardappel met ui.
algemeen:Eet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
4 x 2 biefstukken
125 g boter
3 ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 sjalot
2 el platte peterselie
1 tl kappertjes
2 tl Dijon mosterd
½ tl gedroogde tijm
½ tl hot currypoeder
2 el olijfolie
Dit heb je nodig
grillpan