Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 3 inkepingen in de lengte en breedte van elke aardappel, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi met zout. Knip 3/4 van de tijm in kleine takjes en steek die in de inkepingen. Leg de aardappelen in de braadslee. Smelt 25 g boter en voeg de olie toe. Schenk over de aardappelen en bak deze in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Ris ondertussen de blaadjes van de rest van de tijm. Roer met de peterselie en knoflook door 125 g boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk aluminiumfolie en rol de folie op. Leg tot gebruik in de koelkast. Serveer de aardappelen met de in plakjes gesneden kruidenboter.
Ovenaardappelen met kruidenboter
- algemeenPeterselie is ook lekker op een sandwich met tonijn en mayonaise.
Ovenaardappelen met kruidenboter
bijgerecht
4 personen
555 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak 3 inkepingen in de lengte en breedte van elke aardappel, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Bestrooi met zout. Knip 3/4 van de tijm in kleine takjes en steek die in de inkepingen. Leg de aardappelen in de braadslee. Smelt 25 g boter en voeg de olie toe. Schenk over de aardappelen en bak deze in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Ris ondertussen de blaadjes van de rest van de tijm. Roer met de peterselie en knoflook door 125 g boter. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk aluminiumfolie en rol de folie op. Leg tot gebruik in de koelkast. Serveer de aardappelen met de in plakjes gesneden kruidenboter.
algemeen:Peterselie is ook lekker op een sandwich met tonijn en mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
800 g kleine aardappelen
1 bakje tijm
150 g boter
3 el olijfolie
½ bakje platte peterselie
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
braadslee (25 x 30 cm)