Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.
Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool. Meng de sinaasappel en walnoten door de salade.
Rodekoolsalade met honingdressing
Salade alleen in de zomer? Echt niet! Met groenten uit het seizoen kan het altijd.
- algemeenDeze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.
Rodekoolsalade met honingdressing
Salade alleen in de zomer? Echt niet! Met groenten uit het seizoen kan het altijd.
bijgerecht
4 personen
200 kcal
10 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Klop in een ruime kom een dressing van de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper. Schep de rode kool en de rozijnen erdoor en laat de dressing minimaal 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt.
Schil de sinaasappels met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang het sap dat hierbij vrijkomt op in de schaal met rodekool. Meng de sinaasappel en walnoten door de salade.
algemeen:Deze knapperige rauwe rode koolsalade smaakt heerlijk bij winters suddervlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el vloeibare honing
4 el citroensap
300 g gesneden rode kool
4 el rozijnen
2 handsinaasappels
50 g ongebrande walnoten