Verwarm de oven voor op 150 ºC. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.
Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met ⅔ van het citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Zeef en klop de maizena door de eiwitten. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim ca. 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes en druppel er de resterende citroensap over. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte. Strooi de plakjes aardbei over de slagroom. Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees over de aardbeien. Serveer direct.
Pavlova met aardbeien
Pavlova is ook lekker met schijfjes mango, sinaasappel of frambozen.
Meringue of pavlova maken
Instructievideo - 02:54 min.
Pavlova met aardbeien
Pavlova is ook lekker met schijfjes mango, sinaasappel of frambozen.
nagerecht
4 personen
480 kcal
15 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 ºC. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van ca. 20 cm en leg dit op de bakplaat.
Splits de eieren en klop in een goed schone kom de eiwitten met ⅔ van het citroensap stijf. Voeg al kloppend de suiker lepel voor lepel toe en klop tot het eiwit weer heel stijf is. Zeef en klop de maizena door de eiwitten. Lepel het schuim in de cirkel en duw met een lepel als het ware de rand omhoog. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak het schuim ca. 1 uur. Zet de oven uit en laat de pavlova in de oven afkoelen.
Snijd ondertussen de aardbeien in dunne plakjes en druppel er de resterende citroensap over. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Leg de pavlova op een schaal en schep de slagroom in de holte. Strooi de plakjes aardbei over de slagroom. Halveer de passievrucht en lepel het vruchtvlees over de aardbeien. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
1½ tl citroensap
175 g fijne kristalsuiker
2 tl maizena
250 g aardbeien
250 ml verse slagroom
8 g vanillesuiker
3 passievruchten
Dit heb je nodig
bakpapier