Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Strooi de snijbonen en sperziebonen in de pan en kook ze 3 minuten. Voeg de doperwten toe en kook de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.
Roer in een ruime schaal de sjalot en azijn door elkaar en marineer de sjalot 5 minuten. Roer 4 el van de olie door de azijn. Hak de mosselen grof en schep ze met naar smaak zout en peper door de dressing.
Schep de groenten door de mosseldressing in de schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de salade over 4 grote diepe borden.
Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze met de resterende eetlepel olie.
Verhit een koekenpan. Rooster de stukken vis aan elke kant ca. 2 minuten. Leg de zeewolf op de salade en serveer direct.
- algemeenGroenten spelen in dit zomerse gerecht de hoofdrol. In de schil gekookte krieltjes erbij maken het helemaal zomers.
Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011224_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
300 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Strooi de snijbonen en sperziebonen in de pan en kook ze 3 minuten. Voeg de doperwten toe en kook de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze iets afkoelen.
Roer in een ruime schaal de sjalot en azijn door elkaar en marineer de sjalot 5 minuten. Roer 4 el van de olie door de azijn. Hak de mosselen grof en schep ze met naar smaak zout en peper door de dressing.
Schep de groenten door de mosseldressing in de schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de salade over 4 grote diepe borden.
Bestrooi de stukken vis met zout en peper en bestrijk ze met de resterende eetlepel olie.
Verhit een koekenpan. Rooster de stukken vis aan elke kant ca. 2 minuten. Leg de zeewolf op de salade en serveer direct.
algemeen:Groenten spelen in dit zomerse gerecht de hoofdrol. In de schil gekookte krieltjes erbij maken het helemaal zomers.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g snijbonen
250 g sperziebonen
200 g doperwten
1 sjalot
1 el witte wijnazijn
5 el olijfolie extra vierge
200 g gekookte mosselen
4 stukken zeewolf