Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak het spek, de hamlappen en saucijzen rondom lichtbruin. Bak de ui mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Voeg de tijm, 250 ml heet water, de chilipeper en een klein beetje zout toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees 35 min. op laag vuur. Spoel ondertussen de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Roer de bonen door het vlees. Leg de deksel op de pan en stoof alles nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de preiringen lichtbruin. Vis het laurierblad met de kruidnagels uit de pan. Schep het gerecht in een schaal en schep de prei erop. Lekker met een groene salade.
Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees
- algemeenU kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf het stoofgerecht in 20 min. op laag vuur op.
- algemeenDe rest van de tijm kunt u gebruiken in een uienquiche. Kijk voor het recept elders op ah.nl/recepten.
- algemeenOrigineel hoort er een krokant korstje op de cassoulet. Dat kan ook met dit recept. Schep het vlees zonder de prei in een ovenschaal bestrooi de bovenkant met het kruim van enkele oude witte boterhammen of met een paar eetlepels paneermeel. Druppel er 2 el gesmolten boter over. Laat het korstje onder de ovengrill krokant worden. Serveer de preiringen apart erbij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Franse stoofpot van witte bonen met varkensvlees
hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een ruime braadpan. Bak het spek, de hamlappen en saucijzen rondom lichtbruin. Bak de ui mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Voeg de tijm, 250 ml heet water, de chilipeper en een klein beetje zout toe en breng aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees 35 min. op laag vuur. Spoel ondertussen de bonen af in een zeef en laat uitlekken. Roer de bonen door het vlees. Leg de deksel op de pan en stoof alles nog 10 min. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de preiringen lichtbruin. Vis het laurierblad met de kruidnagels uit de pan. Schep het gerecht in een schaal en schep de prei erop. Lekker met een groene salade.
algemeen:U kunt dit gerecht een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf het stoofgerecht in 20 min. op laag vuur op.
algemeen:De rest van de tijm kunt u gebruiken in een uienquiche. Kijk voor het recept elders op ah.nl/recepten.
algemeen:Origineel hoort er een krokant korstje op de cassoulet. Dat kan ook met dit recept. Schep het vlees zonder de prei in een ovenschaal bestrooi de bovenkant met het kruim van enkele oude witte boterhammen of met een paar eetlepels paneermeel. Druppel er 2 el gesmolten boter over. Laat het korstje onder de ovengrill krokant worden. Serveer de preiringen apart erbij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
25 g boter
75 g gerookte spekblokjes
400 g hamlappen
250 g saucijsjes
1 grote ui
2 el tomatenpuree
1 el verse tijmblaadjes
2 kruidnagels
1 laurierblad
½ tl chilipeper
2 potten witte bonen
1 el olie
2 preien