Snipper de ui grof. Hak de knoflook en peper fijn. Scheur de basilicumblaadjes.
Kruis de tomaten met een scherp mesje op de bolle kant in. Dompel ze 10 sec. in een pan met ruim kokend water. Schep ze over in een vergiet en spoel ze met koud water af. Trek het velletje van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de kwarten tomaat in grove blokken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook zachtjes 8 minuten. Voeg de rode peper, stukken tomaat en kappertjes toe en verwarm de saus enkele min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak zout toe.
Laat de saus absoluut niet koken, dan verdwijnt de specifieke smaak van deze saus. Warm gebruik: meng de saus direct met het basilicum. Koud gebruik: laat de saus eerst afkoelen voor het basilicum wordt toegevoegd. Zo behoudt het basilicum zijn mooie frisse kleur en smaak.
Verse tomatensaus
Met een goed basisrecept voor tomatensaus kun je alle kanten op. Van pastasaus tot saus bij vlees.
- dieettipKappertjes staan niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
- combinatietipKoud gebruik: Lekker als bijgerecht bij pasta gerechten of gebruik de saus als basis voor een pastasalade.
- combinatietipWarm gebruik: Lekker bij pasta en gegrild vlees.
- algemeenDe saus kan zowel warm als koud worden gegeten.
Tomatensaus maken
Instructievideo - 00:40 min.
Verse tomatensaus
Met een goed basisrecept voor tomatensaus kun je alle kanten op. Van pastasaus tot saus bij vlees.
bijgerecht
4 personen
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui grof. Hak de knoflook en peper fijn. Scheur de basilicumblaadjes.
Kruis de tomaten met een scherp mesje op de bolle kant in. Dompel ze 10 sec. in een pan met ruim kokend water. Schep ze over in een vergiet en spoel ze met koud water af. Trek het velletje van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de kwarten tomaat in grove blokken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook zachtjes 8 minuten. Voeg de rode peper, stukken tomaat en kappertjes toe en verwarm de saus enkele min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak zout toe.
Laat de saus absoluut niet koken, dan verdwijnt de specifieke smaak van deze saus. Warm gebruik: meng de saus direct met het basilicum. Koud gebruik: laat de saus eerst afkoelen voor het basilicum wordt toegevoegd. Zo behoudt het basilicum zijn mooie frisse kleur en smaak.
dieettip:Kappertjes staan niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
combinatietip:Koud gebruik: Lekker als bijgerecht bij pasta gerechten of gebruik de saus als basis voor een pastasalade.
combinatietip:Warm gebruik: Lekker bij pasta en gegrild vlees.
algemeen:De saus kan zowel warm als koud worden gegeten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
1 rode peper
20 verse basilicumblaadjes
500 g romatomaten
3 el traditionele olijfolie
1 el kappertjes
Dit heb je nodig
hapjespan