Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de kerriepoeder met de paprikapoeder. Wrijf de kip ermee in en bestrooi met peper en eventueel zout.
Vul de holte van de kip met de helft van de boter. Leg de kip op de borstkant in de ingevette ovenschaal en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Laat de kip in ca. 75 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe wat van het braadvet over de kip. Keer halverwege.
Schil ondertussen de appels, snijd ze in stukken en verwijder het klokhuis. Kook de appel, kaneelstokjes en het water met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min. tot moes. Haal de kaneelstokjes eruit, voeg de honing toe.
Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schuif de bakplaat onder de kip in de oven.
Verdeel de kip. Serveer de kip met de kroketjes en appelmoes.
Kip met zelfgemaakte appelmoes
Op en top Hollands: appelmoes met kaneel.
Kip verdelen
Instructievideo - 01:04 min.
Kip met zelfgemaakte appelmoes
Op en top Hollands: appelmoes met kaneel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_061232_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de kerriepoeder met de paprikapoeder. Wrijf de kip ermee in en bestrooi met peper en eventueel zout.
Vul de holte van de kip met de helft van de boter. Leg de kip op de borstkant in de ingevette ovenschaal en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Laat de kip in ca. 75 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe wat van het braadvet over de kip. Keer halverwege.
Schil ondertussen de appels, snijd ze in stukken en verwijder het klokhuis. Kook de appel, kaneelstokjes en het water met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min. tot moes. Haal de kaneelstokjes eruit, voeg de honing toe.
Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schuif de bakplaat onder de kip in de oven.
Verdeel de kip. Serveer de kip met de kroketjes en appelmoes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 tl kerriepoeder
2 tl paprikapoeder
1 hele kip
50 g ongezouten roomboter
4 goudrenet-appels
2 kaneelstokjes
2 el kraanwater
1 el vloeibare honing
600 g aardappelkroketjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)