Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil en pers de helft van de vrucht (per 8 porties) uit.
Doe de appel met het water, 1 el citroensap, de helft van het citroenrasp (per 8 porties) en de kaneel in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat ca. 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Zet het vuur uit, verwijder de kaneel en laat ca. 15 min. afkoelen.
Appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
Oma's appelmoes, maar dan zonder toegevoegde suikers. Dat is pas ouderwets genieten!
- bereidingstipVoor een gladde appelmoes kun je tijdens het afkoelen de appels pureren met een staafmixer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
Oma's appelmoes, maar dan zonder toegevoegde suikers. Dat is pas ouderwets genieten!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD176069_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 porties
125 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de helft van de gele schil en pers de helft van de vrucht (per 8 porties) uit.
Doe de appel met het water, 1 el citroensap, de helft van het citroenrasp (per 8 porties) en de kaneel in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet de deksel schuin op de pan en laat ca. 20 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Zet het vuur uit, verwijder de kaneel en laat ca. 15 min. afkoelen.
bereidingstip:Voor een gladde appelmoes kun je tijdens het afkoelen de appels pureren met een staafmixer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
1 kg goudrenet-appel
1 citroen
100 ml koud kraanwater
1 kaneelstokje