Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 15 min. gaar.
Speculaasmijters met noten
- algemeenBewaar de mijters in een afgesloten trommel.
- algemeenLaat voor kleine kinderen de noten weg.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Speculaasmijters met noten
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006843_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
260 kcal
20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 15 min. gaar.
algemeen:Bewaar de mijters in een afgesloten trommel.
algemeen:Laat voor kleine kinderen de noten weg.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
250 g volkorentarwebloem
1 tl bakpoeder
1 bakje koek- en speculaaskruiden
120 g donkerbruine basterdsuiker
150 g koude boter
1 ei
2 el pijnboompitten
2 el garneeramandelen
2 el hazelnoten
10 pecannoten
Dit heb je nodig
bakpapier, deegroller