Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de speklappen aan beide zijden met peper en zout en bak ze in 18 min. goudbruin en gaar; keer regelmatig. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. bruin en gaar. Snijd de ui in halve ringen en de bieten in partjes. Neem de speklappen uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm. Schenk het vet op 2 el na uit de pan. Fruit in de pan de ui 1 min. Schep de bietjes erdoor en bak nog 2-3 min. Voeg de azijn en de gembersiroop toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met de tijm en peper en zout. Verdeel de speklappen en de krieltjes over borden en schep de zoetzure bietjes erbij.
- variatietipVervang de gembersiroop door honing voor een mildere zoete smaak.
Speklapje met zoetzure bietjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014648_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bestrooi de speklappen aan beide zijden met peper en zout en bak ze in 18 min. goudbruin en gaar; keer regelmatig. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10-12 min. bruin en gaar. Snijd de ui in halve ringen en de bieten in partjes. Neem de speklappen uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm. Schenk het vet op 2 el na uit de pan. Fruit in de pan de ui 1 min. Schep de bietjes erdoor en bak nog 2-3 min. Voeg de azijn en de gembersiroop toe en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met de tijm en peper en zout. Verdeel de speklappen en de krieltjes over borden en schep de zoetzure bietjes erbij.
variatietip:Vervang de gembersiroop door honing voor een mildere zoete smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el traditionele olijfolie
4 speklapjes
800 g barbecue minikrieltjes
1 ui
500 g gekookte bieten
2 el witte wijnazijn
2 el gembersiroop