Surimirisotto

550 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst, al roerend, de wijn opnemen. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe en roer regelmatig. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen. Kook de rijst zo in ca. 20 min. beetgaar.

  2. Halveer de surimiflakes en snijd 1/2 citroen in 4 parten. Pers de andere helft uit en voeg het sap met de crème fraîche toe aan de risotto. Schep de surimisnippers erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verdeel de surimirisotto over 4 diepe borden. Garneer met de rucola en een partje citroen. Lekker met spinazie met hazelnoten (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Surimirisotto

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig