Halveer de aardappelen, zet ze op met ruim water met zout en kook in ca. 20 min. gaar. Zet de snijbonen op met een bodempje kokend water en laat ze al roerend ontdooien. Voeg de witte bonen met vocht toe, breng aan de kook en kook nog 5 min.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 10 min. uit. Voeg de mosterd toe en warm nog even door.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree. Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep de bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en serveer met de rookworst.
- algemeenLekker met Amsterdamse uien (pot 340 g).
Stamppot met snijbonen en rookworst
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_014663_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de aardappelen, zet ze op met ruim water met zout en kook in ca. 20 min. gaar. Zet de snijbonen op met een bodempje kokend water en laat ze al roerend ontdooien. Voeg de witte bonen met vocht toe, breng aan de kook en kook nog 5 min.Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in ca. 10 min. uit. Voeg de mosterd toe en warm nog even door.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper tot een grove puree. Giet de bonen af en vang het kookvocht op. Schep de bonen en het spek door de puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en serveer met de rookworst.
algemeen:Lekker met Amsterdamse uien (pot 340 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
2 pakken Hollandse snijbonen
1 pot witte bonen
1 magere rookworst
½ duopak magere spekreepjes
2 el mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper