Bietjes ontvellen, in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Kip uit bouillon in stukjes snijden. In pan bouillon met 3 1/2 dl water en bietenpuree al roerend aan de kook brengen. Gembersiroop, bleekselderij en stukjes kip erdoor roeren en soep nog 1 min. zachtjes laten koken. Bietjessoep in diepe borden of wijde kommen scheppen en bieslook en sesamzaad erin strooien. Lekker met stokbrood.
Bietjessoep met gember
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010957_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
125 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Bietjes ontvellen, in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Kip uit bouillon in stukjes snijden. In pan bouillon met 3 1/2 dl water en bietenpuree al roerend aan de kook brengen. Gembersiroop, bleekselderij en stukjes kip erdoor roeren en soep nog 1 min. zachtjes laten koken. Bietjessoep in diepe borden of wijde kommen scheppen en bieslook en sesamzaad erin strooien. Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g gekookte bieten
1 pot kippenbouillon
2 el gembersiroop
1 stengel bleekselderij
10 sprietjes knoflookbieslook
2 el sesamzaad
Dit heb je nodig
keukenmachine