Komkommer in stukken snijden. Van waterkers 4 mooie takjes apart leggen voor garnering. In keukenmachine komkommer, bosui en rest van waterkers pureren. Bouillon erdoor mengen en soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Komkommersoep in borden scheppen. In midden bergje van kaas maken en garneren met takje waterkers. Serveren met crostini.
Koude komkommersoep met blauwaderkaas
- algemeenVervang de waterkers eens door rucola en maak in het midden een bergje van verkruimelde kaas en reepjes witlof.
Koude komkommersoep met blauwaderkaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010966_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
120 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Komkommer in stukken snijden. Van waterkers 4 mooie takjes apart leggen voor garnering. In keukenmachine komkommer, bosui en rest van waterkers pureren. Bouillon erdoor mengen en soep pittig op smaak brengen met zout en peper. Soep in koelkast in minstens 1 uur door en door koud laten worden. Komkommersoep in borden scheppen. In midden bergje van kaas maken en garneren met takje waterkers. Serveren met crostini.
algemeen:Vervang de waterkers eens door rucola en maak in het midden een bergje van verkruimelde kaas en reepjes witlof.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 komkommers
75 g waterkers
1 bosui
500 ml koude kippenbouillon
100 g blauwaderkaas
Dit heb je nodig
keukenmachine