Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.
Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt. Soep meenemen in koelbox.
Koude komkommersoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_000931_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
135 kcal
35 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.
Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt. Soep meenemen in koelbox.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 bosuitjes
1 komkommer
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 kippenbouillontablet
150 ml droge witte wijn
1 bekertje creme fraiche
0 zout
0 peper
1 takje munt
Dit heb je nodig
staafmixer