Koude komkommersoep

135 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 2 uur wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bosuitjes schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. Komkommer schillen en in kleine blokjes snijden. In (soep)pan olie verhitten en bosui zachtjes smoren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Komkommerblokjes, bouillontablet, wijn en 1/2 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en afgedekt ca. 15 minuten laten koken. Soep laten afkoelen en vervolgens in ca. 1 uur door en door koud laten worden.

  2. Munt fijn knippen. Soep pureren in keukenmachine of met staafmixer. Crème fraîche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en munt. Soep meenemen in koelbox.

Koude komkommersoep

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig