Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.
Chocoladetaartje voor 2
Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.
- bewaartipJe kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.
Chocoladetaartje voor 2
Instructievideo - 01:48 min.
Chocoladetaartje voor 2
Taartje vol pure chocolade, frambozen én liefde.
nagerecht
2 personen
470 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom in een steelpan tegen de kook aan. Voeg van het vuur de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat 1 uur op kamertemperatuur opstijven.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de taartvormpjes in en bekleed ze met het bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork. Bak de taartbodempjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
Bestrijk elk taartbodempje met 1 el jam en verdeel de chocoladeroom erover. Garneer met de frambozen.
bewaartip:Je kunt de taartjes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en leg de verse frambozen er vlak voor serveren op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g pure chocolade 72%
50 ml verse slagroom
2 g boter om in te vetten
2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
2 el frambozenjam
60 g verse frambozen
Dit heb je nodig
taartvormpjes (Ø 9 cm)