Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in 10 porties (per 10 porties). Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.
Boontjes met spek
Een echte klassieker: boontjes met spek. In een handomdraai op tafel, want je hebt maar 3 ingrediënten nodig. In 15 min. ben je klaar, dus laat het spektakel maar beginnen.
- combinatietipLekker met gehaktballen met kerrie & ui en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).
- bereidingstipJe kunt stap 1 een paar uur eerder voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de bundeltjes op het laatste moment af.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Boontjes met spek
Een echte klassieker: boontjes met spek. In een handomdraai op tafel, want je hebt maar 3 ingrediënten nodig. In 15 min. ben je klaar, dus laat het spektakel maar beginnen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD183659_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
10 porties
235 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar. Giet af en meng de tijm erdoor. Verdeel de sperziebonen in 10 porties (per 10 porties). Maak van elke portie een bundeltje en wikkel er een plakje spek omheen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de bundeltjes 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Breng op smaak met peper.
combinatietip:Lekker met gehaktballen met kerrie & ui en romige aardappel-preipuree (recepten elders op ah.nl/recepten).
bereidingstip:Je kunt stap 1 een paar uur eerder voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de bundeltjes op het laatste moment af.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
500 g verse sperziebonen
1 tl gedroogde tijm
10 plakjes katenspek
1 el traditionele olijfolie