Knolselderijsoep met spek

Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.

430 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de uien in parten. Doe de knolselderij in de ovenschaal met de ui en de knoflook. Bestrooi met tijm. Besprenkel met de olie en zet ca. 45 min. in de oven. Voeg na 20 min. de bouillon en room toe.

  2. Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12-15 min. boven de groenten in de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de schaal uit de oven en pureer de hele inhoud in de blender. U kunt de soep ook in een diepe kom pureren met een staafmixer. Voeg peper en zout toe en serveer in kommen. Garneer elke kom met 2 plakjes spek.

  • combinatietipLekker met soepstengels en rauwe ham.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

  • Knolselderij snijden

    Instructievideo - 00:44 min.

Knolselderijsoep met spek

Romig en hartig verenigd in één recept. Ook lekker met blokjes geitenkaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig