Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in ruim water met wat zout gaar.
Halveer ondertussen de prei in de lengte. Was de helften onder stromend water en snijd ze in stukjes. Voeg de prei de laatste 10 min. aan de aardappelen toe. Giet af.
Voeg de roomkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Romige aardappel-preipuree
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007093_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
255 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. in ruim water met wat zout gaar.
Halveer ondertussen de prei in de lengte. Was de helften onder stromend water en snijd ze in stukjes. Voeg de prei de laatste 10 min. aan de aardappelen toe. Giet af.
Voeg de roomkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
2 preien
½ bakje roomkaas
Dit heb je nodig
pureestamper