Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.
Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.
Aardappel-preipuree met amandelen
Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Aardappel-preipuree met amandelen
Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_046702_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
415 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.
Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappel
50 g ongezouten roomboter
400 g preien
150 ml volle melk
60 g oven roasted amandelen
Dit heb je nodig
pureeknijper
pureestamper