Snijd de kipfilets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg iets meer dan de helft van de woksaus toe. Laat 15 min. marineren. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes.
Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipspiesjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg na 4 min. de rest van de woksaus toe.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 3 min. Verdeel de spiesjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en de groenten.
Kip teriyaki
Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.
- achtergrondinfoTeriyaki is vooral buiten Japan populair. Het is (meestal) vlees, met een glaze van ‘tare’: een mengsel van sojasaus en mirin (rijstwijn), vaak met sake en soms met suiker. Dit kan aangevuld worden met dashi/andere bouillon, sherryazijn, knoflook, bosui, gember en zwarte- peperkorrels. Wil je die een keer zelf maken? Bekijk dan eens dit teriyakisaus recept.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.
Kip teriyaki
Japanners eten dit dagelijks, en terecht: de kip met courgette, ui en knoflook smaakt héérlijk.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD191653_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilets in blokjes. Doe de kip in een schaal en voeg iets meer dan de helft van de woksaus toe. Laat 15 min. marineren. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in plakjes.
Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kipspiesjes 6 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig. Voeg na 4 min. de rest van de woksaus toe.
Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en roerbak nog 3 min. Verdeel de spiesjes over de borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en de groenten.
achtergrondinfo:Teriyaki is vooral buiten Japan populair. Het is (meestal) vlees, met een glaze van ‘tare’: een mengsel van sojasaus en mirin (rijstwijn), vaak met sake en soms met suiker. Dit kan aangevuld worden met dashi/andere bouillon, sherryazijn, knoflook, bosui, gember en zwarte- peperkorrels. Wil je die een keer zelf maken? Bekijk dan eens dit teriyakisaus (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195220) recept.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g kipfilet
175 ml woksaus teriyaki
300 g witte rijst
2 courgettes
4 el zonnebloemolie
1 rode ui
1 knoflook
Dit heb je nodig
satéprikkers