Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de plakjes salami en de uiringen even mee. Voeg de parten tomaat met de kikkererwten, komijn en naar smaak zout en peper toe.
Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof alles in ca. 15 min. gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en een salade van sperziebonen.
- algemeenItaliaanse variatie: vervang de komijn door 4 el verse, fijngehakte Italiaanse kruiden. Serveer met pasta.
Gehaktballetjes met salami en kikkererwten
hoofdgerecht
4 personen
355 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Bak de plakjes salami en de uiringen even mee. Voeg de parten tomaat met de kikkererwten, komijn en naar smaak zout en peper toe.
Breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof alles in ca. 15 min. gaar. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met rijst en een salade van sperziebonen.
algemeen:Italiaanse variatie: vervang de komijn door 4 el verse, fijngehakte Italiaanse kruiden. Serveer met pasta.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 el olie
1 pak rundergehakt
50 g salami
1 ui
400 g tomaten
1 blik kikkererwten
½ tl gemalen komijn (djinten)