Kook de peultjes en de haricots in ruim water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Kook de doperwten de laatste 4 min. mee. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Voeg de sjalotten en oregano toe en fruit ze zachtjes 4 min. mee.
Voeg de uitgelekte groenten en de witte bonen toe. Laat alles op een middelhoog vuur warm worden. Schep het gerecht in een mooie schaal. Lekker met grof gesneden Pain de Boulogne.
- algemeenVervang voor een vegetarische versie de chorizo door stukjes gedroogde tomaat op olie. Breng het gerecht pittig op smaak met chilipoeder.
Boontjes met boontjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030676_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
295 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de peultjes en de haricots in ruim water met zout in ca. 7 min. beetgaar. Kook de doperwten de laatste 4 min. mee. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Voeg de sjalotten en oregano toe en fruit ze zachtjes 4 min. mee.
Voeg de uitgelekte groenten en de witte bonen toe. Laat alles op een middelhoog vuur warm worden. Schep het gerecht in een mooie schaal. Lekker met grof gesneden Pain de Boulogne.
algemeen:Vervang voor een vegetarische versie de chorizo door stukjes gedroogde tomaat op olie. Breng het gerecht pittig op smaak met chilipoeder.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g peultjes
200 g haricots verts
200 g doperwten
1 pot witte bonen
3 el olijfolie
100 g chorizo
3 sjalotten
2 tl gedroogde oregano