Snijd de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar.
Knip ca. 10 sprieten bieslook in heel kleine stukjes en houd ze apart. Kook de rest van het bieslook de laatste minuut met de bloemkool mee.
Giet de groente af. Voeg de room toe en pureer de bloemkool met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Strooi het fijngeknipte bieslook erover. Lekker bij gebakken vis, kalfs- en varkenvlees.
- algemeenDe puree krijgt een gele kleur en pittige smaak als u 1-2 el milde currypasta toevoegt.
Bloemkoolpuree met bieslook
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030453_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
80 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aardappel in heel kleine stukjes. Kook de bloemkoolroosjes en aardappel in water met zout in ca. 10 min. gaar.
Knip ca. 10 sprieten bieslook in heel kleine stukjes en houd ze apart. Kook de rest van het bieslook de laatste minuut met de bloemkool mee.
Giet de groente af. Voeg de room toe en pureer de bloemkool met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Strooi het fijngeknipte bieslook erover. Lekker bij gebakken vis, kalfs- en varkenvlees.
algemeen:De puree krijgt een gele kleur en pittige smaak als u 1-2 el milde currypasta toevoegt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 aardappel
600 g bloemkoolroosjes
15 g bieslook
4 el geslagen room