Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm 700 ml water met het rasp, sap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen in een diepvriesdoos.
Voeg de munt toe. Laat 3 uur opstijven in de vriezer. Roer na 1 uur los met een vork. Herhaal 4 keer, na elk halfuur. Serveer de granita in kleine glazen.
- algemeenU kunt de granita een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de vriezer.
Citroen-muntgranita
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007311_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
215 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Verwarm 700 ml water met het rasp, sap en de suiker in een steelpan tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen in een diepvriesdoos.
Voeg de munt toe. Laat 3 uur opstijven in de vriezer. Roer na 1 uur los met een vork. Herhaal 4 keer, na elk halfuur. Serveer de granita in kleine glazen.
algemeen:U kunt de granita een dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 citroenen
200 g suiker
1 bakje verse munt