Steek de barbecue aan. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en de uien in parten. Rijg om en om tomaat, paprika, falafel en ui aan de spiesen.
Pureer de olie, tijm en knoflook met een keukenmachine of staafmixer in 1 min. tot een gladde kruidenolie. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie. Rooster de spiesen 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Schenk vlak voor serveren de rest van de kruidenolie erover.
Groentespiesen met falafel
Ga voor vega en kleurrijk op de barbecue met deze lekkere spiesen.
- algemeenLiever een variant met vlees of vis? Je kunt de falafel dan vervangen door kant-en-klare Hollandse gehaktballetjes (schaal 198 g) of reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries).
Groentespiesen met falafel
Instructievideo - 02:10 min.
Groentespiesen met falafel
Ga voor vega en kleurrijk op de barbecue met deze lekkere spiesen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_057174_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
245 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en de uien in parten. Rijg om en om tomaat, paprika, falafel en ui aan de spiesen.
Pureer de olie, tijm en knoflook met een keukenmachine of staafmixer in 1 min. tot een gladde kruidenolie. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie. Rooster de spiesen 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Schenk vlak voor serveren de rest van de kruidenolie erover.
algemeen:Liever een variant met vlees of vis? Je kunt de falafel dan vervangen door kant-en-klare Hollandse gehaktballetjes (schaal 198 g) of reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 gele paprika
2 rode uien
250 g cherrytomaten
195 g spicy falafel
5 el traditionele olijfolie
8 g verse tijm
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
barbecue
barbecuespiesen
staafmixer of keukenmachine