Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Roer de helft van de boter erdoor.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden. Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop.
- algemeenMet de rest van de augurkensticks kunt u couscous of een tonijnsalade een friszuur accent geven.
- algemeenU kunt ook de peterselie vervangen door dille.
Zalm met augurkmayo
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007355_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.
Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Roer de helft van de boter erdoor.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden. Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop.
algemeen:Met de rest van de augurkensticks kunt u couscous of een tonijnsalade een friszuur accent geven.
algemeen:U kunt ook de peterselie vervangen door dille.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g aardappelen
2 x 300 g snijbonen
50 g boter
400 g wilde zalmfilet
1 bakje platte peterselie
½ pot augurken
4 el mayonaise