Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.
- algemeenNiet voor de kinderen, maar wel lekker: met 2 el Pastis (fles 0.7 liter, slijter) of Pernod (fles 0.7 liter, slijter) krijgt deze soep een kruidig, anijsachtig accent.
Meloen snijden
Instructievideo - 01:38 min.
Meloensoep met basilicum
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007383_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
6 personen
155 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe.
Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.
algemeen:Niet voor de kinderen, maar wel lekker: met 2 el Pastis (fles 0.7 liter, slijter) of Pernod (fles 0.7 liter, slijter) krijgt deze soep een kruidig, anijsachtig accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
2 galiameloenen
1 bakje basilicum
6 ijsblokjes
4 el olijfolie extra vierge
1 pakje Prosciutto di Parma
Dit heb je nodig
keukenmachine