Meloensoep met basilicum

155 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de meloenen, schep met een lepel de zaadlijsten eruit en snijd de meloenen in parten. Schil de parten en snijd ze in stukken. Pureer met de helft van het basilicum, de ijsblokjes en een mespunt zout tot een gladde soep. Voeg op het laatste moment de olie toe.

  2. Verdeel de soep over 6 kommen. Scheur de ham in repen en verdeel over de kommen. Scheur de rest van het basilicum in stukjes en strooi over de soep.

  • algemeenNiet voor de kinderen, maar wel lekker: met 2 el Pastis (fles 0.7 liter, slijter) of Pernod (fles 0.7 liter, slijter) krijgt deze soep een kruidig, anijsachtig accent.
  • Meloen snijden

    Instructievideo - 01:38 min.

Meloensoep met basilicum

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig