Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum

Wat is het toch een beauty, die vijg.

350 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof. Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in, maar niet helemaal door. Laat de onderkant vastzitten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof.

  2. Klop een dressing van de olijfolie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verdeel de sla en vijgen over een platte schaal. Laat de burrata uitlekken, snijd in stukken en verdeel over het midden van de salade. Maak roosjes van de parmaham en zet tussen de vijgen.

  4. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten en wat peper.

  • combinatietipLekker met geroosterd petit beurre Liefde & Passiebrood.

Vijgen-burratasalade met parmaham & basilicum

Wat is het toch een beauty, die vijg.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig