Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.
30 min. bereiden / 1 uur wachten
9 ingrediënten
- combinatietipGebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.
- algemeenEten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.
- algemeenJe kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bolognesesaus
Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD123158_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 personen
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.
Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.
Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:Gebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.
algemeen:Eten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.
algemeen:Je kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
180 g parmaham
4 middelgrote uien
4 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
900 g rundergehakt
500 g winterpenen
1 struik bleekselderij
150 ml soepele rode wijn
1¼ kg gepelde tomaten in blik