Bolognesesaus

Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

30 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ham in reepjes. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een grote braadpan en bak de ham 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 10 min. rul. Voeg na 5 min. de ui en knoflook toe.

  2. Snijd ondertussen de winterpenen in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in de lengte in repen en de repen in kleine stukjes. Voeg de peen en bleekselderij toe aan het gehakt en bak 5 min. mee.

  3. Doe de wijn en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat met de deksel schuin op de pan op laag vuur minimaal 1 uur koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • combinatietipGebruik per gerecht de helft van de saus. Eet je ’m met tagliatelle of in een tosti (zie recept op ah.nl/allerhande), dan is de bolognesesaus niet meer glutenvrij.
  • algemeenEten er kinderen mee, laat de wijn dan achterwege. Wordt de saus te droog, voeg dan wat water toe.
  • algemeenJe kunt dit gerecht 3 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Invriezen kan ook: je kunt het dan 2 maanden bewaren.
  • Brunoise snijden

    Instructievideo - 00:38 min.

Bolognesesaus

Bolognesesaus, supersimpel en tegelijkertijd enorm veelzijdig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig