Pastasaus met gehakt uit de slowcooker

Pastasaus met gehakt, maar dan uit de slowcooker. Net als bolognese gemaakt met wortel, bleekselderij en tomatenpuree. Met venkel als extra smaakmaker.

345 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg het gehakt toe en bak 5-7 min rul.

  2. Schil ondertussen de winterpeen en bleekselderij en snijd fijn. Voeg samen met de witte wijn toe aan het gehakt en bak nog 3 min. Meng de verdurine, het venkelzaad en de rozemarijn erdoor en verkruimel het bouillonblokje erboven.

  3. Schep het gehaktmengsel in de slowcooker, voeg de gepelde tomaten toe. Kook op de laagste stand in 4 uur gaar. Schep halverwege om en druk de tomaten met de achterkant van je lepel kleiner. Rasp de Parmezaanse kaas en schep vlak voor het serveren samen met de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met extra kaas.

  • combinatietipLekker met rigatoni, penne of tagliatelle.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pastasaus met gehakt uit de slowcooker

Pastasaus met gehakt, maar dan uit de slowcooker. Net als bolognese gemaakt met wortel, bleekselderij en tomatenpuree. Met venkel als extra smaakmaker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig