Visstoof met tomaat, peterseliewortel en rode wijn

Soms wil je lekker eten maar niet te veel moeite doen. Dat kan met deze visovenschotel met tomaat, kabeljauw, reuzengarnalen en een scheut rode wijn. De overgebleven rode wijn schenk je in voor jezelf en je gasten.

435 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

zeer pittig

14 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de peterseliewortel en snijd in blokjes van ca. 1½ cm.

  2. Verhit de olie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, peterseliewortel, het venkelzaad, de chilivlokken en de le verdurine toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.

  3. Blus de stoof af met de rode wijn en laat 1 min. verdampen. Voeg de gepelde tomaten en het water toe en schep om. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Plet de tomaten tegen de rand van de pan met een houten lepel. Breng de stoof op hoog vuur aan de kook, zet het vuur uit en zet de pan met deksel ca. 15 min. in de oven.

  4. Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van ca. 4 cm. Snijd de peterselie fijn.

  5. Voeg na 15 min. de kabeljauw en garnalen toe aan de stoof, schep om en zet nog ca. 5 min. in de oven zonder deksel. Strooi de peterselie erover.

  • variatietipJe kunt ook pastinaak gebruiken in plaats van peterseliewortel.

Visstoof met tomaat, peterseliewortel en rode wijn

Soms wil je lekker eten maar niet te veel moeite doen. Dat kan met deze visovenschotel met tomaat, kabeljauw, reuzengarnalen en een scheut rode wijn. De overgebleven rode wijn schenk je in voor jezelf en je gasten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig