Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd in parten.
Halveer de olijven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 3 min. Laat afkoelen. Voeg de tomaat, olijven en kappertjes toe. Laat op kamertemperatuur 1 uur afgedekt marineren.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met het tomaatmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep het basilicum erdoor en serveer direct.
- algemeenVoor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de spinazie, knoflook en rozijnen en de spiesjes met ciabatta (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Spaghettini met tomaat
voorgerecht
4 personen
375 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd in parten.
Halveer de olijven. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 3 min. Laat afkoelen. Voeg de tomaat, olijven en kappertjes toe. Laat op kamertemperatuur 1 uur afgedekt marineren.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met het tomaatmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Schep het basilicum erdoor en serveer direct.
algemeen:Voor een complete maaltijd kunt u deze pasta serveren met de spinazie, knoflook en rozijnen en de spiesjes met ciabatta (zie recept elders op ah.nl/recepten).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 trostomaten
½ potje zwarte olijven
75 ml olijfolie
3 tenen knoflook
2 el kappertjes
200 g spaghettini
1 bakje basilicum