Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in zo dun mogelijke plakken. Meng de olie met de knoflook, peterselie en peper en zout naar smaak. Neem 4 stukken aluminiumfolie en verdeel er 1/3 van de aardappelplakken over. Besprenkel met wat kruidenolie en verdeel de helft van de tomaat en ui erover. Herhaal tot alles gebruikt is; besprenkel elke laag met kruidenolie. Eindig met aardappel en vouw de aluminiumfolie dicht tot pakketjes.
Leg de pakketjes op het rooster in het midden van de oven. Bak ze in ca. 40 min. gaar. Lekker met kipdrumsticks.
Aardappel en tomaatpakketjes
- algemeenGebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.
Aardappel en tomaatpakketjes
bijgerecht
4 personen
320 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in zo dun mogelijke plakken. Meng de olie met de knoflook, peterselie en peper en zout naar smaak. Neem 4 stukken aluminiumfolie en verdeel er 1/3 van de aardappelplakken over. Besprenkel met wat kruidenolie en verdeel de helft van de tomaat en ui erover. Herhaal tot alles gebruikt is; besprenkel elke laag met kruidenolie. Eindig met aardappel en vouw de aluminiumfolie dicht tot pakketjes.
Leg de pakketjes op het rooster in het midden van de oven. Bak ze in ca. 40 min. gaar. Lekker met kipdrumsticks.
algemeen:Gebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in groente- of tomatensoep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
6 aardappelen
5 el olijfolie
2 tenen knoflook
3 el platte peterselie
6 trostomaten
2 uien