Cupcakes met basilicumroom

240 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 40 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren en olie met een mixer glad en luchtig. Spatel er de bosui, tomaat, sesamzaad en peper naar smaak door. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout. Spatel luchtig door het eimengsel. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin.

  3. Roer ondertussen de mascarpone los en voeg het basilicum en peper en zout naar smaak toe. Neem de cupcakes uit de oven en laat eerst 5 min. in de vorm, en vervolgens uit de vorm helemaal afkoelen. Versier ze, eventueel met behulp van een spuitzak, met een toef basilicumroom.

  • Cupcakes maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Cupcakes met basilicumroom

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig