Schil en snijd de aardappel in gelijke stukken. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snipper de ui.
Breng een pan ruim water aan de kook en kook de aardappelen en ui in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe en kook de laatste 5 min. de plakjes broccolistronk mee.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op. Stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Roer de boter en mosterd erdoor. Voeg eventueel kookvocht toe voor een smeuïge stamppot.
Schep de kaasblokjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Broccolistamppot met kaas
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD173481_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappel in gelijke stukken. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snipper de ui.
Breng een pan ruim water aan de kook en kook de aardappelen en ui in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe en kook de laatste 5 min. de plakjes broccolistronk mee.
Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op. Stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Roer de boter en mosterd erdoor. Voeg eventueel kookvocht toe voor een smeuïge stamppot.
Schep de kaasblokjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
600 g broccoli
1 middelgrote ui
300 g jong belegen 48+ kaas
25 g ongezouten roomboter
1 el grove mosterd
Dit heb je nodig
aardappelstamper