Broccolistamppot met kaas

500 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil en snijd de aardappel in gelijke stukken. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dunne plakjes. Snipper de ui.

  2. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de aardappelen en ui in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoliroosjes toe en kook de laatste 5 min. de plakjes broccolistronk mee.

  3. Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op. Stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Roer de boter en mosterd erdoor. Voeg eventueel kookvocht toe voor een smeuïge stamppot.

  4. Schep de kaasblokjes door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Broccolistamppot met kaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig