Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Oma's draadjesvlees
Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees zoals oma het vroeger maakte.
- bewaartipStoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.
Draadjesvlees maken
Instructievideo - 03:21 min.
Oma's draadjesvlees
Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Heerlijk langzaam gegaard rundvlees zoals oma het vroeger maakte.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_062487_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
6 personen
525 kcal
15 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het vlees in blokjes van 2 x 2 cm. Bestrooi het vlees eventueel met zout.
Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de azijn, ketjap en het vlees toe. Roer door, doe de deksel op de pan en stoof 5 uur in het midden van de oven.
Haal na 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven, zodat de saus kan indikken. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:Stoofvlees kun je heel makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Lekker met aardappelpuree en rodekool.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 kg rib-runderlappen
100 g ongezouten roomboter
6 uien
50 g tarwebloem
2 rundvleesbouillontabletten
800 ml kraanwater
6 kruidnagels
4 gedroogde laurierblaadjes
8 el azijn
6 el ketjap manis
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan