Snijd de gember fijn. Meng in een kom met de sojasaus, sesamolie, knoflook en het vlees. Laat 30 min. marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees met marinade 1 min. Voeg de kool, paprika en rode peper toe en roerbak nog 4 min. Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Schep in 4 kommen en bestrooi met de bosui. Serveer de rijst er apart bij.
Koolsoep met varkensreepjes
- algemeenU kunt het vlees een paar uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg stap 2 van het recept zodra u het vlees uit de koelkast haalt.
Koolsoep met varkensreepjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007732_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
600 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de gember fijn. Meng in een kom met de sojasaus, sesamolie, knoflook en het vlees. Laat 30 min. marineren.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees met marinade 1 min. Voeg de kool, paprika en rode peper toe en roerbak nog 4 min. Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Schep in 4 kommen en bestrooi met de bosui. Serveer de rijst er apart bij.
algemeen:U kunt het vlees een paar uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg stap 2 van het recept zodra u het vlees uit de koelkast haalt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 cm verse gember
4 el sojasaus
1 el sesamolie
3 tenen knoflook
1 schaal filetlapjes a la minute
300 g witte rijst
3 el zonnebloemolie
1 Chinese kool
1 gele paprika
1 rode peper
3 kippenbouillontabletten
1 zakje bosui