Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten. Schil de gember en pers de limoen uit. Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe). Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min. Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.
Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem het draadjesvlees uit de oven.
Draadjesvlees met Aziatische kruiden
Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische kruiden.
- bereidingstipJe kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.
Indonesisch draadjesvlees
Instructievideo - 03:10 min.
Draadjesvlees met Aziatische kruiden
Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische kruiden.
hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
5 uur 20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten. Schil de gember en pers de limoen uit. Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe). Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min. Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.
Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem het draadjesvlees uit de oven.
bereidingstip:Je kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode peper
2 uien
5 cm verse gember
1 limoen
4 tenen knoflook
1 el verse koriander
1 el gemalen laos
1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
1 el gemalen komijn
500 g ribrunderlappen
3 el zonnebloemolie
200 g pure creamed coconut
400 ml kraanwater
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenvaste braadpan