Verwarm de oven op 175 ºC. Snijd de korstjes van het volkoren- en witbrood en snijd het brood in blokjes van 1 cm. Doe het brood in de ovenschaal en rooster in ca. 6 min. goudbruin. Laat de oven aan.
Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verwijder het vel van de worst en snijd het worstvlees in stukjes. Snipper de ui.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst en ui 5 min. Voeg de bleekselderij, salie, rozemarijn en tijm toe aan het vlees en bak 2 min. mee. Schep bij het brood.
Laat de boter smelten. Voeg de appel, peterselie, cranberry's, fond en helft van de gesmolten boter toe aan de vulling. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Maak de holte dicht met cocktailprikkers.
Vet de braadslee in. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Schenk de rest van de boter erover. Bestrooi met peper en zout. Bak de kalkoen in het midden van de oven in ca. 135 min. gaar. Keer na 105 min. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
Gevulde kalkoen
Turkey time! Vul deze flinke vogel met zoete appel en cranberry’s.
- bereidingstipEen kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees. De kerntemperatuur die moet worden bereikt is 70 graden celsius.
Gevulde kalkoen
Instructievideo - 04:16 min.
Kalkoen braden
Instructievideo - 06:32 min.
Gevulde kalkoen
Turkey time! Vul deze flinke vogel met zoete appel en cranberry’s.
hoofdgerecht
8 personen
525 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
2 uur 21 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven op 175 ºC. Snijd de korstjes van het volkoren- en witbrood en snijd het brood in blokjes van 1 cm. Doe het brood in de ovenschaal en rooster in ca. 6 min. goudbruin. Laat de oven aan.
Snijd de bleekselderij in boogjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verwijder het vel van de worst en snijd het worstvlees in stukjes. Snipper de ui.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de worst en ui 5 min. Voeg de bleekselderij, salie, rozemarijn en tijm toe aan het vlees en bak 2 min. mee. Schep bij het brood.
Laat de boter smelten. Voeg de appel, peterselie, cranberry's, fond en helft van de gesmolten boter toe aan de vulling. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Maak de holte dicht met cocktailprikkers.
Vet de braadslee in. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Schenk de rest van de boter erover. Bestrooi met peper en zout. Bak de kalkoen in het midden van de oven in ca. 135 min. gaar. Keer na 105 min. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
bereidingstip:Een kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees. De kerntemperatuur die moet worden bereikt is 70 graden celsius.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 sneetjes volkorenbrood
2 sneetjes witbrood
1 stengel bleekselderij
1 Golden Delicious appel
20 g verse platte peterselie
2 braadworsten
1 ui
3 tl gedroogde salie
2 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
100 g ongezouten roomboter
75 g gedroogde cranberry's
190 ml gevogeltefond
1 Feestfavoriet kalkoen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
cocktailprikkers
braadslee (25 x 30 cm)