Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de sjalotten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Laat na 10 min. oventijd de suiker met het water in een steelpan op laag vuur smelten tot karamel. Dit duurt 8 min. Roer af en toe met een houten lepel. Schenk de karamel voorzichtig in de quichevorm.
Neem de sjalotten uit de oven, maar laat de oven aan staan. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de quichevorm. Bestrooi met de tijm. Rol het bladerdeeg uit en leg op de sjalotten. Stop goed in bij de randen. Maak met een mes in het midden van het bladerdeeg een gaatje, zodat het vocht kan ontsnappen.
Bak de tarte tatin in de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen op een rooster. Keer op een bord en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer warm of koud.
Tarte tatin van sjalotten
Lekker met een rucolasalade met geitenkaas en groene aspergetips.
- bereidingstipJe kunt de tarte tatin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm eventueel 10 min. in de oven op 190°C.
- combinatietipLekker met een salade van rucola, groene aspergetips, verkruimelde geitenkaas en citroenolijfolie extra vierge.
Tarte tatin van sjalotten
Instructievideo - 02:58 min.
Tarte tatin van sjalotten
Lekker met een rucolasalade met geitenkaas en groene aspergetips.
hoofdgerecht
4 personen
470 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de sjalotten. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Leg de sjalotten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en peper en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Laat na 10 min. oventijd de suiker met het water in een steelpan op laag vuur smelten tot karamel. Dit duurt 8 min. Roer af en toe met een houten lepel. Schenk de karamel voorzichtig in de quichevorm.
Neem de sjalotten uit de oven, maar laat de oven aan staan. Leg de sjalotten met de snijkant naar boven in de quichevorm. Bestrooi met de tijm. Rol het bladerdeeg uit en leg op de sjalotten. Stop goed in bij de randen. Maak met een mes in het midden van het bladerdeeg een gaatje, zodat het vocht kan ontsnappen.
Bak de tarte tatin in de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Laat 10 min. afkoelen op een rooster. Keer op een bord en bestrooi met peper en eventueel zout. Serveer warm of koud.
bereidingstip:Je kunt de tarte tatin 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm eventueel 10 min. in de oven op 190°C.
combinatietip:Lekker met een salade van rucola, groene aspergetips, verkruimelde geitenkaas en citroenolijfolie extra vierge.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
800 g sjalotten
4 takjes verse tijm
2 el traditionele olijfolie
100 g witte basterdsuiker
2 el kraanwater
1 rol vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
bakpapier
quichevorm (Ø 26 cm)