Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.
Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook. Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over.
Haricots verts met serranoham
Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham.
- bereidingstipJe kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.
Haricots verts met serranoham
Instructievideo - 01:31 min.
Haricots verts met serranoham
Nog steeds een succesnummer: groenterolletjes met Spaanse ham.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_046308_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
250 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze 6 min. in water met zout. Spoel koud. Schep om met de olie en verdeel in 12 porties.
Vouw 12 plakjes ham in de lengte dubbel. Leg de bonen erop, rol op en bind vast met de bieslook. Leg de pakketjes in de ovenschaal en verwarm ca. 5 min. in de oven. Strooi er wat peper over.
bereidingstip:Je kunt de rolletjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor het serveren 5 min. in de oven op 180 °C.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g verse haricots verts
4 el traditionele olijfolie
12 plakjes serranoham
12 sprietjes verse bieslook
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)