Laat de kaas ca. 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken het best tot hun recht.
Breek de uitgelekte mozzarella, leg op een plank en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Leg er de stukjes kaas naast. Serveer met de kweeperenpasta en stukken toast.
Italiaanse kaasplank
Een luxe afsluiter van een Italiaans diner.
- combinatietipDit serveert u erbij. Kaas combineert goed met zoete smaken. Zo kunnen gedroogde vijgen, druiven, kletzenbrood (donker Oostenrijks vruchtenbrood) een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. En een glaasje port smaakt heerlijk bij blauwaderkazen en harde, zilte soorten als de overjarige kaas.
Italiaanse kaasplank
Een luxe afsluiter van een Italiaans diner.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048559_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 personen
560 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de kaas ca. 1 uur voor serveren op kamertemperatuur komen. Zo komen de smaken het best tot hun recht.
Breek de uitgelekte mozzarella, leg op een plank en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met zout naar smaak. Leg er de stukjes kaas naast. Serveer met de kweeperenpasta en stukken toast.
combinatietip:Dit serveert u erbij. Kaas combineert goed met zoete smaken. Zo kunnen gedroogde vijgen, druiven, kletzenbrood (donker Oostenrijks vruchtenbrood) een mooie tegenhanger zijn voor de vaak uitgesproken smaken van de kazen. En een glaasje port smaakt heerlijk bij blauwaderkazen en harde, zilte soorten als de overjarige kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
2 el olijfolie extra vierge
125 g mozzarella
130 g kweeperenpasta
140 g toast
185 g gorgonzola piccante 48+
200 g Parmigiano Reggiano