Zomerse rijstsalade

Een zomerse rijstsalade met veel kleur dankzij erwten, paprika en mandarijn. Met een kleurige yoghurt-mayo-dressing dankzij wat kerriepoeder heb je in een keer lekker veel smaak. Lekker als maaltijdsalade, bij een BBQ of een avondje buiten eten.

285 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min. met de rijst mee. Laat afkoelen.

  2. Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.

  3. Roer in een kom de Yogonaise, 3 el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar. Knip de peterselie erboven fijn. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.

Zomerse rijstsalade

Een zomerse rijstsalade met veel kleur dankzij erwten, paprika en mandarijn. Met een kleurige yoghurt-mayo-dressing dankzij wat kerriepoeder heb je in een keer lekker veel smaak. Lekker als maaltijdsalade, bij een BBQ of een avondje buiten eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig